tirsdag, januar 07, 2014

Karry for øjet og for maven


Karrygul er blevet moderne igen, kan man se på H&M's forårskatalog. Det er dejligt at svælge i lækkert forårstøj på en dag som i dag, hvor vejret er vådt og gråt. Og meget apropos fik vi Meyers vegetarcurry i går. Den var smuk gul i farven og bliver nu indført i repertoiret her i huset.


Vegetarcurry

3 gulerødder
200 g knoldselleri
3 stængler bladselleri
2 porrer
2 løg
2 æbler
3 spsk. rapsolie
1 fed grofthakket hvidløg
2 spsk. karry
2 dl vand
2 spsk. æbleeddike
1 dl piskefløde
10 g frisk fintrevet ingefær
Skal og saft af 1 usprøjtet citron
Havsalt og friskkværnet peber
1 bundt frisk koriander

Rens og klargør grønsager og æble og skær det hele ud i grove tern. Kom alle grønsagerne i en gryde med olie, hvidløg og karry. Sauter grønsagerne i 2-3 minutter og tilsæt så vand og eddike. Damp grønsagerne under låg i 4-5 min. til de er møre, men stadig med godt bid. Tilsæt fløde, tag låget af og kog ind, til fløden begynder at tykne og samle grønsagerne. Tilsæt friskrevet ingefær, citronskal og -saft, salt og peber, og smag til. Måske skal der mere citron eller ingefær i. Server retten med frisk koriander på toppen.

Fra Claus Meyers Almanak.