tirsdag, november 20, 2012

Hospitalsgastronomi


Her til aften har vi været til et Slow Food-arrangement på Herlev Hospital, hvor der forskes i, hvor meget det betyder med god mad, også når man er syg. Det gælder om at undgå underernæring. Køkkenchefen viste rundt og fortalte om den nye nordiske patientmenu, som er udviklet i samarbejde med to tidligere NOMA-kokke, og vi fik smagsprøver fra aftenbuffeten. Man lægger vægt på at give patienterne nordisk, sæsonbetonet mad, og det er der god økonomi i. Køkkenet sparer så mange penge ved at lave tingene fra grunden, at man kan lønne tre ekstra medarbejdere. Det smagte fantastisk! Vi fik letrøget ørred med æg og kørvel, risottokage med stegte svampe, æblekage med orangeskal - men det var kun begyndelsen. Efter rundvisningen i køkkenet var der endnu tre retter: jordskokkesuppe med røget andefedt, sej med glaserede gulerødder og svampe - og til dessert en solbærflødebolle.

Det var lige før, man fik lyst til at blive indlagt ...