tirsdag, december 13, 2011

Vegetarcurry


Her i huset er vi glade for denne gryderet, som er god, når man skal have brugt sine grøntsagsrester. Vi hylder Selina Juuls 'Stop Spild Af Mad'. Som tilbehør bruger vi parboiled brune ris og mangochutney.

Grundopskriften er fra Karolines Køkken (Arla), og man kan få ryddet godt op i sin grøntsagsskuffe.

• 2 spsk flydende fedtstof
• 1½ tsk garam masala
• 1 tsk madraskarry
• 1 tsk stødt spidskommen
• 1 hakket zittauerløg
• 2 små finthakkede fed hvidløg
• 750 g grønsager , fx squash, broccoli, gulerødder, bønner og peberfrugter
• 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
• 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 g)
• 1 tsk sukker
• 1¼ tsk groft salt

Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande. Tilsæt garam masala, karry, spidskommen, løg og hvidløg og steg det i ca. min. eller til løgene er klare. Skær grønsagerne i grove stykker og svits dem med i ca. 2 min. Kom tomatpuré, kokosmælk og salt heri og lad retten koge ved jævn varme og under låg i ca. 10 min.