tirsdag, december 09, 2008

På evig jagt efter opskrifter

Umahro har inspireret os igen, og det var bare vanvittig lækkert.

Kylling med æbler, rosiner, karry og tomat:

1 økologisk kylling, renset og delt i 8 stykker
Kokosolie til at stege i
Havsalt
Friskkværnet, sort peber
2 økologiske æbler skåret i både
1 finthakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
10 g hakket, frisk ingefær
1 dl mørke rosiner
½ stang finthakket vanilje
1 tsk gurkemeje
1 tsk paprika
½ tsk stødt allehånde
4-5 dråber fishsauce (her snød jeg, det er dømt ude hos mig)
2 dåser hakkede tomater
1 håndfuld mandler eller hasselnødder

Brun kyllingestykkerne i kokosolien sammen med en smule salt eller peber, tilsæt æbler, løg, hvidløg, ingefær, rosiner, vanilje, gurkemeje, paprika, allehånde og fishsauce. Sauter i 5-6 minutter og tilsæt tomat. Lad det hele simre i 45-50 minutter, til kødet falder fra benet. I de sidste 10 minutter koges mandler eller rosiner med.