onsdag, juli 23, 2008

Køb ind hos de lokale

I Politiken i dag er der et debatindlæg, der er som talt ud af mit hjerte. Det handler om, at vi har et alternativ til de masseproducerede varer, man kan købe i supermarkederne. Som det er nu, hentes fødevarerne langvejs fra og er billige - frugt og grønt bliver hentet i lande langt væk, hvor man sprøjter meget mere, end man gør her. Varerne kan holde sig meget længe på grund af kemi.

To ildsjæle fra bondensmarked.dk opfordrer til, at vi køber lokalt og gerne i gårdbutikker - en del af dem findes på nettet. Hos de lokale er æblerne friske, og grøntsagerne sunde at spise. Forbrugerne kan se dyrene, og hvordan de har det.

Supermarkederne forsøger at presse prisen så meget som muligt, så derfor er de lokale som oftest ikke repræsenteret der. Det kan godt være, at nogle af de lokale fødevarer er lidt dyrere end i supermarkedet, men de er sundere og bedre.

Tænk hvis enhver mindre provinsby havde sit eget marked, hvor de lokale producenter kunne kigge forbi et par gange om ugen med deres produkter, dyrket og fremstillet med omtanke, som de gør det sydpå!

Se bondensmarked.dk som skriver, at de meget gerne hører fra producenter og kunsthåndværkere, der kunne være interesserede i at stille op på høstmarkedet 11. og 12. oktober 10-16 på Gisselfeldt i Haslev.