søndag, juli 13, 2008

Elsk dig selv

I går læste jeg et interview med psykologen Jørn Beckmann i anledning af hans nye bog ’Kunsten at elske sig selv - og give sit barn selvværd og styrke’.

Det er forrygende! Og der er rigtig mange blå streger under linjerne fra min pen.
Hovedbudskabet er, at 'hvis vi tog os tid til at være de dejlige mennesker, vi er, kunne medicinalbranchen og dem, der lever af andres depressioner og stress, godt se sig om efter andre jagtmarker.' Det drejer sig i bund og grund om at elske sig selv. Og det har ikke noget med selvglæde at gøre. Vi skal udvise omsorg over for andre mennesker - være hjælpsomme. Handler man på den måde, giver det en dejlig varm følelse indeni, men i dagens samfund er hensynsfuldhed en by i Rusland. En del af problemet er vores materialisme, der giver træthed, fordi man hele tiden skal fokusere på det ’rigtige’ - huset, bilen, tøjet … Det er ikke sundt at leve i materiel overflod, fordi det hele så drejer sig om penge.

De mange sygemeldinger og dødsfald på grund af stress tyder på, at man presser mere og mere ud af medarbejderne, men mennesker har en grænse for, hvad de kan holde til – og længe inden når de en grænse, hvor de mistrives. Derfor tager 300.000 danskere antidepressiv medicin.

Det ideelle samfund er uden psykologer og uden lykkepiller!

Beckmanns råd til os er blandt andet:

• Hold op med at prøve at få andre til at kunne lide dig

• Hold op med at behage andre

• Hold op med så stærkt at prøve at løse andres problemer

• Hold op med så stærkt at prøve at få andre til at gøre, hvad du gerne vil have dem til at gøre


Den bog skal jeg læse.