torsdag, november 29, 2007

Du er kreativ!

For et par dage siden, skrev Nille i en kommentar til mig om bogen Kreativitet af Julia Cameron, og helt tilfældig havde vi bogen stående i reolen. Nilles ord gav mig lyst til genlæse bogen, og nu er den vores morgenhøjtlæsningbog på vej til arbejde.

KreativitetDet er meget livsbekræftende at læse om, hvordan vi alle sammen har en kreativ åre. Og morsomt/tragisk at læse om 'benspænderne':

Benspænderne har masser af problemer, men ingen løsninger! De venter særbehandling, lider af en utrolig bunke mystiske sygdomme, der skal plejes, når man selv skal aflevere noget før en frist udløber, de bruger ens tid, sætter deres bekendte op mod hinanden, de skyder skylden på andre, de hader planer - undtagen deres egne, og de hader orden. Benspændere har en ødelæggende indflydelse på kreative mennesker i deres omgangskreds ...

Kender du typen?

Bogguide kalder Kreativitet en brugsbog om personlig udvikling, der med fordel kan læses og bruges af alle, som interesserer sig for at leve et kreativt liv. Den henvender sig til den kunstner, som vi alle har i os, hvad enten kreativiteten er gået i stå eller aldrig rigtigt er kommet til udtryk.

Bogen er opbygget som et 12-ugers kursus. Man indgår en kontrakt med sig selv, og nogle elementære opgaver tjener som holdepunkt og disciplin i kurset: Morgensiderne som skal skrives hver dag, og man skal give sin indre kunstner en oplevelse hver uge. Til sidst skulle man gerne have overvundet de blokeringer og kunstigt skabte begrænsninger, der holder ens iboende kunstner i dvale.

Lader du din kreative åre flyde, eller ...?

Tak, Nille!